Motorcross

Clement Desalle wint in de modder van Rusland…

Clement Desalle heeft in het Russische Orlyonok de Grand Prix van Rusland gewonnen. Het was dan ook op Russische bodem een echte overlevingslag. Onze landgenoot pakte in de eerste reeks een derde plaats en won de tweede reeks en dat was genoeg om zijn tweede Grand Prix zege op rij te pakken. De Monster Energy Kawasaki rijder pakte ook al de zege in de Grand Prix van Frankrijk.

In de eerste reeks was het Jeffrey Herlings die de zege kon pakken op een erg waterig circuit voor Cairoli en Desalle. Rockstar Energy Husqvarna rijder Max Anstie en Gautier Paulin maakte de top vijf compleet. Ken De Dijcker vinden we terug op een 14é plaats en 24MX Honda teamgenoot Damon Graulus werd als 17é afgevlagd.

In de tweede reeks leek Romain Febvre naar de zege te rijden maar ging in de fout toen hij de winnaar van de eerste reeks Jeffrey Herlings op een ronde wilde zetten. Clement Desalle kreeg zo de leiding in handen geschoven en reed zo naar de zege in deze tweede reeks voor Febvre en Paulin. Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli werden als achtste en negende afgevalgd. Ken De Dijcker pakte een 12é plaats en Damon Graulus pakte met zijn 20é plaats het laatste WK-puntje.

In de tussenstand blijft Antonio Cairoli de leidersplaats in handen houden maar moet nu wel elf punten toegeven aan de nieuwe tweede man Clement Desalle. Toch blijft verschil nu 47 punten met nog negen wedstrijden te gaan in het kampioenschap.