Enduro

Erik Willems behaalt in extremis tweede zege in Italië

Erik Willems won zaterdag al de eerste dag van de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro in Italië en zondag deed hij dat nog eens dunnetjes over. Hij won de tweede dag in extremis door zijn tijd van de dag slechts 59 honderdsten van een seconde langzamer te laten eindigen dan zijn naaste rivaal.

Zondag was een zeer intensieve wedstrijddag in Italië. Op eigen bodem leek Enrico Rinaldi de race te hebben gewonnen tot een zware crash hem uitschakelde in de race voor de overwinning, waardoor Dan Mundell en Erik Willems alleen aan de leiding bleven. Met zijn topsnelheid in de motorcross was het in de allerlaatste klassementsproef dat onze landgenoot de dagzege op een haar na van zijn Britse rivaal kon stelen. De Husqvarna-rijder won zijn tweede race van het seizoen in stijl en is nu de favoriet in de race om de Europese titel.

Het Europees kampioenschap enduro van 2022 bestaat uit acht ronden. De volgende twee rondes worden gehouden op 2 en 3 april in Tamasi, Hongarije.

Tekst en foto: mxmag.be