Motorcross

Sacha Coenen geplaatst voor EK finale EMX 65

In het Duitse Schwedt vond op zondag 18 juni de laatste kwalificatie wedstrijd plaats in de Noord-West Europese zone van het Europees Kampioenschap Motorcross 65cc en 85cc. Sacha Coenen, Troy Verburgh en Oliver Eckert waren onze vertegenwoordigers in de EMX 65, Liam Everts en Yoran Moens in de EMX 85 klasse.

In de EMX 65cc werden beide manches gewonnen door de Nederlander Van Erp. Sacha Coenen finishte zowel in de eerste als de tweede reeks vierde en viel zo net naast het podium. In de EK tussenstand eindigt hij op een mooie vijfde plaats en is zo rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Europees Kampioenschap op 23 juli in Loket (Tsjechië). Troy Verburgh werd 19de en Oliver Eckert 22ste in het wedstrijdklassement.

Bij de 85cc behaalde Liam Everts de 8ste plaats in de eerste reeks na een knappe inhaal race, in de tweede reeks eindigde hij 15de. Yoran Moens kwam zwaar ten val in de eerste reeks en kon niet meer starten in de tweede. Gelukkig werden er geen ernstige letsels vastgesteld. Ook de 85cc klasse werd gewonnen door een Nederlander. Kay De Wolf behaalde een tweede plaats in de eerste manche en won de tweede. Het Australische talent Jett Lawrence van het 'Everts' Suzuki team werd tweede in het eindklassement. Er plaatsen zich geen Belgen rechtstreeks voor de finale.

Dank aan BMB afgevaardigde ter plaatse, Robert Gielis, voor de info.