Algemeen

Top weekend voor de Belgische motorsport

Terwijl zondag in eigen land de regen met bakken uit de hemel viel en de Motorcross Belgian National wedstrijd in Genk spijtig genoeg vroegtijdig diende worden stopgezet, zorgden onze vertegenwoordigers in het Wereldkampioenschap voor wel erg mooie resultaten. Het WK Moto2 seizoen kon voor Xavier Siméon immers niet beter van start gaan. In Qatar slaagde hij erin zijn derde podium uit zijn carrière te behalen. Xavier eindigde er op de tweede plaats na de Duitser Jonas Folger die 5 seconden sneller was als onze landgenoot. Op 12 april vindt de tweede WK wedstrijd plaats in de Verenigde Staten op het circuit of the Americas bij Ausin in Texas. Xavier start er dus als tweede in de WK tussenstand! In de Moto3 behaalde Livio Loi een knappe elfde plaats in de kwalificaties maar moest spijtig genoeg opgeven tijdens de race. Loris Cresson die zonder enige voorbereiding in allereil nog naar Qatar afreisde, moest zich met de laatste plaats tevreden stellen.

In het WK Motorcross kon Clément Desalle zijn WK leiderplaats veilig stellen. In Argentinië won hij de eerste reeks voor Antonio Cairoli. In de tweede reeks eindigde hij derde na Cairoli en Max Nagl die nipt de GP won voor Clément. Desalle staat nu 10 punten voor op Nagl en Cairoli in de WK tussenstand. De volgende GP gaat door op 19 april in Pietramurata (GP of Trentino – Italië).