Motorcross

Nederlanders winnen in overvol Lommelwood

De MXGP of Flanders blijft groeien. Een massa toeschouwers kwamen in Lommel genieten van een geweldige ambiance, superspannende races en talrijke randanimaties. Enig minpuntje was dat we na de talrijke podiumplaatsen van onze Belgen in de vorige GP’s ze in het zware Lommelse zand het onderspit moesten delven.

In de MX2 klasse was de Nederlander Kay De Wolf supersterk terwijl zowel de Coenen brothers als Liam Everts verschillende keren ten val kwamen en moesten terugkeren. Verdiende winst dus voor De Wolf met naast hem op het podium landgenoot Rick Elzinga en de Duitser Simon Laengenfelder. Liam Everts strandde op een vierde plaats, Lucas Coenen werd 7de en Sacha 9de.

In de MXGP klasse kregen we een Herlings show die erg gesmaakt werd door zowel de Nederlandse als Belgische toeschouwers. In Lommel won hij de wedstrijd met een dubbele reekszege en loopt zo weer wat punten in op Tim Gajser en Jorge Prado. Het waren Jorge Prado en Romain Febvre die tweede en derde werden in de eindstand van de MXGP of Flanders en mee naast Herlings op het podium stonden. 

Brent Vandoninck eindigde knap 12de. Jago Geerts nam niet deel aan de races op zondag omdat hij na de kwalificaties moest constateren dat er fysiek nog wat werk aan de winkel is na zijn lange revalidatie.

Voor de volledige wedstrijdverslagen kan je terecht op www.mxmag.be, hier kan je nog nagenieten met de prachtige foto’s van Kabouter Trek :

Partners

Back to top button