Snelheid

Twee FIM wereldsnelheidsrecords voor Torsten Robbens

Torsten Robbens (Oudenaarde), ontwerper en constructeur van baanbrekende motorfietsen, heeft afgelopen weekend 2 wereldsnelheidsrecords neergezet met zijn nieuwe creatie “La Belgitude”. Op de FIM ‘World Speed Trials’, op de Lausitzring in Duitsland, zette hij België op de kaart in de wereld van elektrische racemotoren.

Afgelopen weekend vond The World Speed Trials op de Lausitzring te Duitsland plaats. Deze prestigieuze wedstrijd voor snelheidsraces op het land werd voor de tweede maal in partnerschap met FIM georganiseerd.

Met zijn nieuwe, ultramoderne racemotor ‘La Belgitude’, slaagde Torsten Robbens erin om 2x een wereldsnelheidsrecord neer te zetten in de elektrische klasse motorfietsen van minder dan 150 kg. In de categorie “zonder stroomlijn” reed hij 214,15 km/h en “met halve stroomlijn” haalde hij maar liefst 229,50 km/h. Een uitzonderlijke prestatie waarmee hij België op de kaart zet op vlak van engineering en sport. Het is sinds 1932 geleden dat een Belg, René Milhoux, persoonlijke vriend van Hergé, een FIM wereldsnelheidsrecord in handen heeft.

“La Belgitude” is een 100% eigenhandig gemaakte elektrische racemotor door Torsten Robbens. “Met deze creatie wil ik aantonen dat elektrische motorfietsen ook licht en performant kunnen zijn. Dit gaat in tegen de tendens” zegt Torsten. “België heeft een rijke geschiedenis op vlak van engineering van motorfietsen. Dat mogen we niet laten verloren gaan. Dat vakmanschap wil ik verderzetten. La Belgitude is an attitude.” voegt hij er nog trots aan toe.

Over Torsten Robbens
Torsten Robbens (Oudenaarde) heeft 25 jaar ervaring in de motorsport, waaronder Formule 1 en endurance-races, waar hij de jongste teammanager werd die in 2004 de 24 uur van Le Mans won. Gemotiveerd door een passie voor innovatie, ontwikkelde hij reeds in het verleden elektrische racemotoren die deelnamen aan de Isle of Man TT en andere prestigieuze evenementen. Het werk van Torsten is van groot belang om de grenzen van de prestaties van elektrische motorfietsen te verleggen.

Foto’s: Conograph

Partners

Back to top button