Motorcross

Sidecarcross of Nations 2024 : wijziging samenstelling Team Belgium

Het zit de Belgische teams voor de landenwedstrijden in de motorcross niet mee. Na het uitvallen van Liam Everts bij het solo team, moest er ook voor de nationale zijspan team ploeg worden naar een vervangend duo.

Tijdens de Grand Prix van Duitsland vorige zondag , liep Jason Van Daele een zware beenblessure op en moet eveneens afzien van deelname aan de Sidecarcross of Nations ,begin oktober in het Tsjechische Loket.

Afgelopen weekend nog werd team Belgium  in Rudersberg officieel voorgesteld : M. Vanluchene – R. de Veene ,D. Sanders – J. Steegmans en J. Van Daele – L. van der Putten.

Amper vierentwintig uur later moesten teammanagers W. Verbrugghe en M. Vanhauwe al op zoek naar een vervanger voor pechvogel Jason Van Daele.

Oostvlamingen Kim de Cock en Stijn de Vylder, die het afgelopen seizoen al enige Grand Prix ervaring op deden en zes WK-punten bijeen sprokkelden, nemen de plaats in van Van Daele-van der Putten,en reizen straks ,samen met Sanders & Steegmans en Vanluchene & de Veene,  vol ambitie af richting Tsjechische Loket. Het vooropgestelde doel voor  team Belgium blijft ongewijzigd : Strijden voor een podiumplaats.

En dàt behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Marvin Vanluchene is de huidige leider in de WK-tussenstand. Davy Sanders behoort al jaren tot de mondiale subtop.  En boezemvrienden Kim  de Cock en Stijn de Vylder,die – by the way –  nog maar vijf jaar aan het zijspancrossen zijn, zien de landenwedstrijd in Tsjechië als een unieke kans om hun stijgende lijn nog verder door te trekken,en  zullen zich met volle overgave in de strijd gooien in Loket,om de pechreeks van de afgelopen jaren voor onze Belgische equipe, eindelijk een halt toe te roepen. 

De teamspirit bij team Belgium is in elk geval opnieuw maximaal.

Tekst & foto’s: Rik Claeys

Partners

Back to top button