Supermoto

Superbiker 2024: het aftellen is begonnen!

De 37e editie van het grootste Supermoto-evenement nadert met rasse schreden. Afspraak in 4 dagen, van 4 tot 6 oktober 2024, op het legendarische circuit van Mettet.

De Superbiker van dit jaar is opnieuw uitverkocht, met meer dan 400 deelnemende rijders! ’s Werelds beste coureurs hebben door de jaren heen deelgenomen aan dit legendarische evenement en dit jaar zal geen uitzondering zijn.

Onder de hoofdrolspelers van dit evenement bevindt zich natuurlijk Marc-Reiner Schmidt, de S1GP-titelhouder en winnaar van vorig jaar. De Duitser komt aan in Mettet en leidt het kampioenschap met 48 punten voorsprong op zijn rivaal Thomas Chareyre, achtvoudig S1GP-wereldkampioen. Er is nog niets beslist tussen de twee favorieten, vooral omdat Romain Kaivers, zesde in het algemeen klassement, alles zal doen om te schitteren op eigen bodem. Bij de SM Junior staan Yevsevii Kovalov, Nathan Terraneo en Andrea Benvenuti met drie punten bovenaan in het algemeen klassement. De strijd belooft hevig te worden in Mettet!

Er staan nog meer categorieën op het programma dit weekend. In de Prestige-klasse wordt het opletten geblazen voot Romeo Fiorentino, Kevin Vieillevoye en Sébastien Bouillon. In de StarBiker-klasse rijden David Checa, welbekend in de wereld van uithoudingsvermogen en snelheid, Pearce Bronson en Todd Davey. In de Junior-klasse zullen Valentin Durand,  Tom Rolin en Lucas Fisette elkaar goed in de gaten houden. Tot slot zal Frédéric Fiorentino, winnaar van vier races in Mettet, in de categorie Senior deelnemen!

Ontdek hieronder wie er meedoet in de categorieën Prestige, Senioren, Junioren, Quads en Supermoto, en de niet te vergeten Starbiker-klasse.

DE DEELNEMERSLIJST

ANIMATIES VOOR 2024

Op het programma staan stunt-  en  FMX  met de beste atleten per discipline. Onder de headliners vinden we David Tharan met zijn quad en Alex Porsing, houder van het wereldrecord voor de langste backflip. Nooit eerder gezien! Daarnaast worden er gedurende de drie dagen non-stop Speedway-demonstraties gehouden.

Nieuw concept! De Fan Zone, een zone die speciaal is ontworpen om een verscheidenheid aan activiteiten en entertainment te bieden. Kom kennismaken met de piloten, verzamel handtekeningen en geniet van de stands van de exposanten. Voor een meer verfijnde pauze is er de champagnebar om u een moment van ontspanning te bieden. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je vanaf 18.30 uur blijven feesten op het After Race Festival.

Het hele weekend door kunt u de wheeliesimulator uitproberen op een Ducati Hypermotard of uw kinderen kennis laten maken met het elektrische mini-supermoto-parcoursSpringkastelen zullen er ook zijn om de kleintjes te vermaken.

Om nog maar te zwijgen over de Sudinfo-jogging van de Superbiker die voor zijn tweede editie op vrijdagavond op het circuit zal plaatsvinden. Info en online registratie hier.

Beleef tenslotte de Superbiker 2024 van binnenuit op onze camping.

Nog geen tickets? Geen probleem!

Om zeker te zijn dat je dit uitzonderlijke evenement niet mist, zijn er nu nog gunstige voorverkoop- en campingtickets verkrijgbaar:

  • Weekend Volwassene: €57 per persoon
  • Weekend kinderen (12-17 jaar): €36 per persoon
  • Weekend kinderen onder 12 jaar : gratis
  • Camping: €26 per persoon
  • Enkel zondag : Volwassenen €46/Kinderen €26

Boek je tickets nu op de officiële Superbiker website!

Partners

Back to top button