Snelheid

Belg Roland Martiny vestigt snelheidsrecord in Engeland

Roland Martiny is een gekend figuur in de Belgische Motorsport. Veertig jaar geleden stichtte hij de motorclub M.C.C. R41 (nu gekend als MC Chevy Racing) en organiseerde tal van races in Gedinne. Al zijn ganse leven lang is de zijspan discipline zijn passie en nam hij als passagier deel aan talrijke wedstrijden in gans Europa. Zijn grote droom is ooit een wereldrecord snelheid met een zijspan machine te vestigen in Bonneville (USA).

Eind september reisde hij naar Elvington (York) waar op een oude militaire luchthaven wedstrijden worden georganiseerd voor het vestigen van records. Deze keer nam hij er niet deel als passagier maar bestuurde hij zelf zijn zijspan machine met een Rotax tweecilinder 2-takt motor van 250cc, een klasse erkend voor recordpogingen.

Roland slaagde erin om op 69 jarige leeftijd 2 records te behalen, een van 98,4 mijl per uur op de 1,5 mijl en 98,5 mijl per uur op de 1,25 mijl. Hij komt zo mee op de lijst van andere Belgische recordhouders zoals Jules Tacheny en René Milhoux.

Proficiat Roland !

Partners

Back to top button