Enduro

ISDE 2024: Frankrijk houdt stand na dag drie, Belgen bevestigen

Na twee dagen op de Santiago-lus, ontwaakten de rijders op dag drie voor een nieuw parcours en een nieuwe reeks speciale proeven. Het reeds verzadigde terrein in combinatie met het wisselvallige weer zorgde ervoor dat de organisatoren ervoor kozen om het parcours van Vilatuxe-Lalin te gebruiken, dat oorspronkelijk was voorgesteld voor dag vier.

Met meer dan tweehonderd kilometer rijden gepland voor die dag, verwelkomden de rijders het NOCO Parc Fermé op woensdagavond om de eerste helft van de race van dit jaar af te ronden. Frankrijk kon zijn voorsprong in het World Trophy-klassement vergroten terwijl de Verenigde Staten hun voorsprong in de Women’s World Trophy konden behouden, ondanks de druk van Australië. Zweden blijft Frankrijk voor in de Junior World Trophy categorie.

Individueel blijven Josep Garcia en Steve Holcombe de lakens uitdelen. De Belgen doen het overigens prima na drie dagen labeur in de Spaanse modder. Antoine Magain, Dietger Damiaens, Tim Louis en Florian Tichoux staan nog altijd zesde. Magain wist tijdens dag 3 zelfs vierde te worden in de scratch. Damiaens scoorde gisteren een 41ste plaats het dagklassement.

Tekst: MXmag.be
Foto’s: mastorgnephotography

Partners

Back to top button