Supermoto

Marc Reiner Schmidt derde keer op rij wereldkampioen supermoto en recordhouder Superbiker

De 36ste editie van de Superbiker van Mettet was een schot in de roos. Prachtige weersomstandigheden, talrijk opgekomen publiek, een spectaculair nieuw circuit deel en een superspannende finale van het Wereldkampioenschap supermoto & de superbiker finale.

De wedstrijden van het wereldkampioenschap waren super spannend dankzij het duel tussen de Duitser Marc Reiner Schmidt (TM) en de Oostenrijker Lukas Hollbacher (KTM). Maar met winst in de eerste race, de fast race én de superfinale was het duidelijk dat de Duitser de beste was. Marc Reiner Schmidt behaalt zo zijn derde wereldtitel op rij.

Onze beste landgenoot, Romain Kaivers  eindigde in Mettet 7de overall. Moto2 rijder Barry Baltus die in Mettet als gastrijder deelname werd 11de in zijn eerste WK supermoto wedstrijd. Local here, Romeo Fiorentino, terug uit blessure, finiste 14de. In de WK eindstand vinden we Romain Kaivers als beste Belg op een 9de plaats.

Superbiker

Op het einde van het uitgebreide programma namen de beste WK rijders, Prestige & starbikers en de overige supermoto finalisten het tegen elkaar op in de Superbiker finale. Marc Reiner Schmidt won ook deze wedstrijd en kroont zich zo voor de 6de keer tot winnaar van de superbiker. Hij is nu de absolute recordhouder wat het aantal overwinningen betreft. Ook nu werd Lukas Hollbacher tweede.

Foto’s: Patrick Brosteau