Trial

Trial Kleigroeve te Egem-Pittem opnieuw een groot succes!

De 32ste editie van de Trial Kleigroeve vond vorig weekend plaats te Pittem. Op zaterdag was er een wedstrijd voor het Open kampioenschap van West-Vlaanderen & Vlaanderen en op zondag terug een manche voor het Belgisch kampioenschap trial. Twee dagen lang zouden de beste trialrijders uit diverse landen – met onder meer TrialGP rijder Miquel Gelabert, Vertigo fabrieksrijder uit Spanje en Joshua Roper uit de States – hun kunstjes tonen in de spectaculaire zones in de kleiputten te Egem (West-Vlaanderen).

Op donderdag kwamen de eerste piloten reeds toe in de paddock en werd het evenement de vrijdagavond op gang getrokken met een luxe BBQ waarvoor niet minder dan 240 mensen aanschoven. En dan… die ongelooflijke cijfers! Voor de regionale wedstrijd op zaterdag, in samenwerking met Motorsport Vlaanderen, tekenden niet minder dan 152 piloten present en op zondag 121 piloten aan de start van een BK manche. Dit overtrof de stoutste verwachtingen van de inrichtende club KAMC Eendracht Torhout.

Het belangrijkste moest echter nog komen… alles in goede banen proberen leiden.

De wedstrijdleiding besliste – gezien het hoge aantal rijders – op zaterdag geen eindtijd in te lassen, zodat iedereen kon genieten van zijn wedstrijd. Rond 18u00 gaven de laatste rijders hun kaart binnen en gans de wedstrijd verliep echt vlekkeloos. BMB voorzitter, Christian Dejasse, was aanwezig – waarvoor dank – en sprak voor de prijsuitreiking de menigte toe. Hij had alle lof voor de organisatie en hoopte op een verdere goede samenwerking met iedereen om trial verder te ondersteunen. Iedereen tevreden huiswaarts of terug naar de paddock en het Kleigroeve team aan het werk tot in de late uurtjes – het was reeds na 23u00 – om de zones klaar te maken voor het Belgisch kampioenschap.

Op zondag, min of meer het zelfde beeld. Niet minder dan 121 piloten verschenen aan de start voor de manche van het Belgisch Kampioenschap en zo’n opkomst was toch wel al een hele tijd geleden. De zones lagen er perfect bij en dit droeg bij tot een vlot verloop van de wedstrijd. Voor de lage klassen waren enkele zones wat aan de gemakkelijke kant, maar als we nieuwe rijders willen aantrekken is dit noodzakelijk. Verder was er voor onze “Youth” rijders een volledig apart terrein voorzien waar ze zich konden uitleven in 6 voor hen speciaal gebouwde zones. Dit onder het toeziend oog van 2 aantekenaars en hun ouders. Gans de BK wedstrijd verliep in de allerbeste omstandigheden en het publiek was massaal aanwezig.

De inrichtende club KAMCE Torhout en gans het Trial Kleigroeve team dankt van harte alle deelnemers – waaronder rijders uit Nederland, Frankrijk, Polen, Luxemburg, Spanje, Duitsland en Amerika – die er afgelopen weekend bij waren. Ook dank aan alle officials, aantekenaars en alle medewerkers om alles in goede banen te leiden.

Enige domper op ons weekend was de niet deelname van publiekslieveling en thuisrijder, Belgisch kampioen Emile Mattheeuws, die nog steeds “out” is door een blessure. Hij fungeerde echter als speaker, met uitleg aan de zones voor het publiek. Dit werd door iedereen gesmaakt.

Nogmaals dank aan iedereen om er met zijn allen zo’n prachtig trialweekend van te maken!

Tekst: Philippe Damiens
Met dank aan de diverse fotografen voor de foto’s!

Uitslag: klik hier

Partners

Back to top button