Enduro

ISDE: dag 2 tot dag 4… vaak het moeilijkst!

Op de tweede dag zette het Belgische Trophy team een solide prestatie neer, aangevoerd door een uitstekende Antoine Magain. Hij eindigde de dag op de 6de plaats algemeen. Dietger Damiaens , Tim Louis en Florian Tichoux deden hun uiterste best om de Tsjechen in te halen. Aan het einde van de tweede dag stond het Trophy team op de 6e plaats, iets meer dan een minuut achter het Tsjechische team.

Op individueel niveau kreeg Dietger Damians één minuut straf bij de pre-finish vanwege een defecte zekering.

Dag 3 begon erg slecht voor de Belgische clan en vooral voor het Junior team. Lucas Nijs kwam de dag ervoor ten val en sneed zijn onderarm open. Ondanks behandeling en hechtingen weigerde de wedstrijdarts hem te laten starten omdat de wond geïnfecteerd was geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis voor een operatie omdat hij bacteriën in zijn bloed had gekregen.

Gedurende de dag bracht Antoine Magain het team weer tot leven. Hij werd 4de in het dagklassement en won de E3-categorie. Alleen de Fransman Espinasse en de 2 buitenbeentjes José Garcia en Steve Holcombe bleven hem voor.

Onze 3 andere Trophy-coureurs waren constant, maar de Tsjechen sloegen toe en drongen de Belgen meer dan 3 minuten terug.

In de junior categorie waren Nathan en Brieuc nog steeds in de race, met Nathan die sterker werd naarmate de dagen verstreken en Brieuc die vocht om in bij te blijven met zijn kleine 125cc.

Het tweede deel van de dag werd ingekort voor de clubteams en de Girls vanwege de weersomstandigheden en een parcours dat te lastig was geworden.

Op de 4de dag reden de rijders terug dezelfde verbindingslus en speciale proeven als de dag ervoor. Alle Belgische rijders haalden de finish, maar het was een zware dag en de vermoeidheid was voelbaar, vooral bij de club rijders.

Tekst en foto’s: Jeremie Fraselle

Partners

Back to top button