Enduro

ISDE 2024: België eindigt zesde in de World Trophy

Op een natte en modderige laatste dag zes reed Frankrijk naar de overwinning in de World Trophy-klasse tijdens de NOCO FIM 6DAYS® in Galicië, Spanje. Bij het afsluiten van de achtennegentigste FIM International Six Days of Enduro (ISDE) stond Frankrijk bovenaan het podium voor de Verenigde Staten en Spanje. De Verenigde Staten wonnen de Women’s World Trophy, terwijl Zweden een emotionele overwinning behaalde in de Junior World Trophy.

Onze vier Belgen reden een knappe ISDE en bleven hun zesde plek in de stand behouden. Het is een geweldige prestatie van Antoine Magain, Dietger Damiaens, Tim Louis en Florian Tichoux.

Zweden won de Junior World Trophy voor uittredend kampioen Frankrijk, terwijl de Verenigde Staten het podium completeerden. België, dat te kampen had met de opgave van Lucas Nijs door een blessure, waardoor alleen Brieuc Fraselle en Nathan Verheyen overbleven, maakten de top-tien compleet.

Endurofans kunnen nu uitkijken naar de 99e editie van de ISDE, die van 24 tot 29 augustus plaatsvindt in Bergamo, Italië.

Resultaten

Het volledige klassement vind je op : 2024 Resultaten – FIM ISDE 2024 (fim-isde.com)

Kijk uit naar de video met de hoogtepunten van de laatste dag: klik hier

Partners

Back to top button