Snelheid

Baltus wordt zevende in intense Moto2 race op Phillip Island

Barry Baltus is zondag als zevende gefinisht in de Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix Circuit. Onze landgenoot wist zich knap staande te houden in een aantal felle duels, waarmee hij zijn tweede top-tien finish van het seizoen behaalde.

Vanaf de vijfde plaats op de grid kwam Baltus niet goed weg en na twee ronden was hij teruggevallen naar de dertiende positie. Dankzij een sterk racetempo wist de Belgische coureur echter weer snel naar voren te komen, waarbij hij flink moest vechten in de groep waarin gestreden werd voor de vierde positie. Het was over en weer tussen Baltus en zijn concurrenten waarna hij uiteindelijk als zevende over de finish kwam.

Het is zijn beste resultaat sinds de seizoensopener in Qatar en met 40 punten staat hij nu negentiende in het kampioenschap.

Barry Baltus – P7: “Ik ben blij met de race van vandaag. Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een race en lang geleden dat ik me zo goed voelde. De start was niet geweldig en ik verloor wat posities, maar ik bleef kalm en slaagde erin om weer naar voren te gaan. Uiteindelijk gebruikte ik iets te veel van mijn achterband waardoor ik niet meer voor die top vijf kon vechten, maar toch was het een goed resultaat. Ik hoop dat we de komende races zo door kunnen gaan.”

Volgend weekend staat de volgende MotoGP wedstrijd gepland in Thailand.

Tekst en foto: RW Racing GP

Partners

Back to top button