Motorcross

Finales EMX65cc en EMX85cc in Riola Sardo: de prestaties van de Belgen

Op zaterdag 18 september werden in Sardinië de finales gereden van de Europese kampioenschappen motorcross 65cc en 85cc. In de 65cc klasse was Torre Van Mechelen onze enige vertegenwoordiger, in de 85cc had Ian Ampoorter zich rechtstreeks voor de finale kunnen plaatsen en kregen ook Jarne Bervoets en Douwe Van Mechelen nog de mogelijkheid om hun kansen te verdedigen.

De vrije trainingen waren veelbelovend maar in de tijdstrainingen bleek al snel dat de concurrentie erg zwaar was.

In de eerste reeks 65cc kwam Torre ten val in de start en vertrok als 34ste. Hij wist wel erg knap op te klimmen naar de 16de plek. In de tweede reeks wist hij als 21ste te starten en finishte uiteindelijk 17de. In de eindstand vinden we Torre als 16de terug. Een mooie prestatie voor zijn allereerste deelname als een van de jongste deelnemers.

In de 85cc reed Douwe (broer van…) na een goede start naar een knappe 7de plaats in de eerste reeks. Ian Ampoorter kwam ten val in de start maar reed nadien nog naar de 11de plek. Ook Jarne Bervoets had geen goede start maar eindigde toch nog 18de. In de tweede manche had Douwe wel een goede start maar moest na een paar foutjes tevreden zijn met de 11de plaats, 8ste in de eindstand. Ampoorter was nu wel goed weg maar kwam tijdens de race ten val waarna hij wel nog opklom naar de 17de plaats, 13de in de eindstand. Jarne kende een mindere start en eindigde 22ste.

Over het algemeen mogen we spreken van een positief eindresultaat en een schitterende ervaring!

De zege in de 65cc ging naar de Est Lucas Leok en in de 85cc was de Europese titel voor de Tsjech Marek Vitezslav.