Nieuwe Nations Cup tijdens de Dutch TT in Assen

Traditioneel vindt de Dutch TT plaats in het laatste weekend van juni op het TT Circuit van Assen. De 89ste Motul TT Assen biedt plaats aan alle traditionele GP-klassen en de MotoGP Red Bull Rookies Cup. Naast dit programma zijn de KNMV en TT Circuit Assen van plan om, met de volledige steun van FIM Europe, een echte Tourist Trophy voor Supersport en Superbikes te voorzien.

Deze Tourist Trophy is een gecombineerde race voor nationale Supersport- en Superbike-categorieën. Elke Europese federatie mag zijn 5 beste rijders in een van beide categorieën afvaardigen die kunnen strijden tegen hun rivalen uit verschillende Europese landen in het nevenprogramma van de oudste wegrace Grand Prix. FIM Europe bestudeert de mogelijkheid om van deze 'Nations Cup' een nieuw Europees kampioenschap te maken.

De vrije oefen- en kwalifcatie sessies zijn gepland op vrijdag 28 juni. De race over 16 ronden start op zaterdag 29 juni met een 'Le Mans-start'. De top-3 in de Supersport en Superbikes ontvangen tot € 2.500 prijzengeld voor de winnaar.

Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 275 per rijder. BMB vergunninghouders kunnen met hun BMB vergunning (Europe Open) deelnemen.

Rijders die hieraan willen deelnemen dienen hun kandidatuur voor 30 april in te dienen via het contactformulier.

De BMB werkgroep snelheid zal vervolgens een selectie maken op basis van de ontvangen kandidaturen.

dinsdag, april 23, 2019