Ontdek de discipline Moto-Gymkhana tijdens Bikersland in Mettet

Tijdens het Pinksterweekend, op 8, 9 en 10 juni, zal het Jules Tacheny-circuit van Mettet het decor zijn van talrijke activiteiten op 2 wielen. Van alle geplande activiteiten op het uitgebreide programma, terug te vinden op www.bikersland.be, kan je er twee nieuwe disciplines ontdekken die de BMB zou willen integreren in haar sportactiviteiten, de Moto-Gymkhana en de E-mountainbike (E- MBT). Laten we starten met de introductie van de Moto-Gymkhana. We zullen later nog uitgebreid terugkomen op de E-MBT.

Slechts een paar dagen geleden werd de BMB benaderd door de vzw Moto-liberté, die bij de FMWB als club wenst aan te sluiten om de Moto-Gymkhana-discipline binnen de BMB te lanceren.

De naam Moto-Gymkhana- is misschien moeilijk te schrijven, maar het principe ervan is eenvoudig uit te leggen. De Moto-Gymkhana is de kunst van het snel rijden in langzame secties, waarbij je zo snel mogelijk een smal en technisch parcours aflegt dat wordt ‘gehinderd’ door kegels. Deze merkwaardige discipline omvat alle grondbeginselen van het motorrijden: de besturing, de controle over de machine en het evenwichtsgevoel.

De Moto Gymkhana is een motorsportcompetitie op basis van chrono’s, waarbij de rijders deelnemen aan behendigheidswedstrijden en in de kortst mogelijke tijd een parcours afgebakend door verkeerskegels of andere obstakels moeten afleggen. Moto Gymkhana is vooral populair in Japan.

Het bochtenwerk is hallucinant, maar het is geen snelheid. Het evenwicht bewaren is essentieel, maar het is geen trial ... Het is een beetje alles tegelijk: het is gymkhana op de motor.

Er wordt in de 1ste versnelling gereden (uitzonderlijk ook in de tweede), op een plat geasfalteerde ondergrond (parking), met kegels of andere obstakels. De wedstrijden zijn bovendien toegankelijk voor alle types van motorfietsen.

Een weinig bekende maar erg spectaculaire discpline die je kan gaan ontdekken op Bikersland met initiaties op 8 en 9 juni en een demo wedstrijd op maandag 10 juni waar een tiental internationale rijders aan de start zullen staan.

Meer info:

 

Video’s :

https://www.youtube.com/channel/UC8IT3ZikT_8clVutnF9yG1w/playlists

https://www.youtube.com/watch?v=rqsUkphn83I&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=R-e_GHOt1gM&list=PLawDhyrnRW9yLw8Zm-XXH8_OafJVl5b-w

 

vrijdag, mei 10, 2019